Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ...


Το βράδυ της Τετάρτης 6 Απριλίου κλείνουμε την τηλεόραση, στα δελτία των 8 και των 9, και ανοίγουμε το Ιντερνετ. Από τη διεύθυνση xreokratia.gr και debtocracy.gr, από τις 20:00 και μετά θα είναι διαθέσιμο το πρώτο ελληνικό ντοκιμαντέρ που στηρίχθηκε αποκλειστικά στην οικονομική ενίσχυση των θεατών και το οποίο θα διατίθεται χωρίς δικαιώματα χρήσης και αναμετάδωσης.


Τον Άρη Χατζηστεφάνου τον είδα σε μια συζήτηση στο αντιπολεμικό διήμερο στα Χανιά. Ένας άνθρωπος απλός που ήξερε να μιλάει και ήξερε τι έλεγε. είχε σιγουριά και δεν έκανε το κλασσικό "ε...ε..." που κάνει όποιος δεν ξέρει πως να εκφράσει αυτά που θέλει να πει ή δεν ξέρει τι ακριβώς θέλει να πει.

Τέτοιοι άνθρωποι μου τραβάνε την προσοχή μάλλον γιατί ούτε εγώ ξέρω να μιλάω σωστά και έτσι εκτιμώ όποιον μπορεί να το κάνει. Βέβαια ο Γιώργος έγινε πρωθυπουργός και δεν ξέρει να μιλάει. Άρα μάλλον οι υπόλοιποι Έλληνες δεν πρέπει να πολυεκτιμούν οτι κάποιος ξέρει να μιλάει και ξέρει τι θέλει να πει.

Τελικά έμαθα οτι ο Άρης απολύθηκε από τον ΣΚΑΙ γιατί έκανε κάτι που δεν χρειάζεται να έχεις κάποια φοβερή ικανότητα στην ομιλία. Είπε ΟΧΙ όταν του ζήτησαν μείωση μισθού και υπερασπίστηκε τις συλλογικές συμβάσεις. Η επιστολή του εδώ.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ ειναι ενα εξαιρετικο ντοκιμαντερ. το ειδα σημερα απο το official site τους.
Το συνιστω ανεπιφυλακτα!
Μπραβο TOM B. που το αναρτησες και στο Blog σου.
Πρεπει με καθε δυνατο μεσο να το προβαλουμε! γιατι η αληθεια δεν μενει για παντα κρυφη.

Δημοφιλείς αναρτήσεις