Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΡΕ!#2

ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ, ΤΑΞΙΚΟΥΣ, ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ.
Χαιρετίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στο ALTER, που από τις 10 Νοέμβρη βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας έχοντας καταλάβει τα γραφεία του σταθμού παλεύοντας για να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα και για να σώσουν τις θέσεις εργασίας τους. Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργαζομένων σε όλα τα ΜΜΕ που πλήττονται από την ασυδοσία και τρομοκρατία των εργοδοτών.

Η επίθεση την οποία βιώνουμε είναι το αποτέλεσμα της καταστροφικής πολιτικής τόσο της χουντικής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ όσο και της συγκυβέρνησης Παπαδήμου, της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. που προσπαθώντας να σώσουν τα κέρδη των τραπεζιτών και των τοκογλύφων δανειστών επιχειρούν να επιβάλουν μια κινεζοποίηση της οικονομικής και πολιτικής ζωής παίρνοντας όλο και πιο σκληρά μέτρα (κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, εργασιακή εφεδρεία, κατάργηση συντάξεων και επιδομάτων κ.λ.π). Μέτρα, που σε συνδυασμό με την απειλή της συνεχώς αυξανόμενης ανεργίας, δίνουν ''πάτημα'' στους εργοδότες να αλωνίζουν και να τρομοκρατούν τους εργαζόμενους, να καταργούν κατά βούληση τα δικαιώματα τους και τελικά να τους πετάνε στο δρόμο όποτε θέλουν παρ' όλα τα κέρδη που έχουν βγάλει στις πλάτες τους τόσα χρόνια!!!!
GOODY’S - ALTER – ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ … ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΜΑΖΙ

Απέναντι σε αυτή την άγρια αντεργατική επίθεση οι απολυμένοι στα Goody’s Λ.Πύργου επιδεικνύοντας αξιοσημείωτη αποφασιστικότητα και πίστη στις δυνάμεις τους, είναι διατεθειμένοι να παλέψουν για όσο καιρό χρειαστεί τόσο για την επαναπρόσληψή τους όσο και για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους μέσα στο χώρο εργασίας δίνοντας έτσι το παράδειγμα για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται οι απολύσεις, οι απειλές, η ασυδοσία και η τρομοκρατία των εργοδοτών.
Σε αυτά τα πλαίσια, δημιουργήθηκε μια Επιτροπή Αλληλεγγύης με σκοπό την διεξαγωγή και την διεύρυνση αυτού του αγώνα, έχοντας ως βασική μορφή πάλης τις παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα (μια ιδιότυπη απεργία διαρκείας).
Οι αγώνας αυτοί αποκτούν ουσιαστική σημασία καθώς αποτελούν μια πλευρά του παρατεταμένου κοινωνικού πολέμου και των αγώνων που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν η εργατική τάξη, η νεολαία και τα λαϊκά στρώματα ενάντια στην εξαθλίωση τους.
Στον δρόμο των αγώνων που διεξήχθησαν το προηγούμενο διάστημα στον κλάδο του Επισιτισμού - Τουρισμού (στο Banquet, στα Applebee’s, στον Καφεναί κτλ.), των εργαζομένων στα ζαχαροπλαστεία Χατζή, των αγανακτισμένων στις πλατείες και γειτονιές όλης της Χώρας, των απεργών και των εργαζομένων σε χαλυβουργική, στο Αlter κτλ που παλεύουν να περισώσουν ότι έχει απομείνει από κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε μέχρι τέλους

για την υπεράσπιση κάθε δικαιώματος σε κάθε χώρο εργασίας
• για να ξεφορτωθούμε επιτέλους την χούντα συγκυβέρνησης-Τρόικας.


Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και την νεολαία σε συντονισμό
των αγώνων και των αντιστάσεων

http://goodysresistance.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις