Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2010

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ


Ύστερα από την τελευταία επίσκεψη της στην Άθήνα και την συνάντηση της με "κορυφαία" κυβερνητικά στελέχη αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, η τρόικα εξέφρασε την αισιοδοξία της για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Παρόλαυτα εντόπισε μερικά αγκάθια στην πορεία της αναδιάρθωσης της ελληνικής οικονομίας. Για τον λόγο αυτό, η τρόικα ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να παραχωρήσει το 40% του ελληνικού πληθυσμού στην Γερμανία,την Γαλλία και σε άλλα "φιλοελληνικά" κράτη. Έτσι θα μειωθεί το έλλειμα αφού περίπου 4.000.000 Έλληνες θα δουλεύουν σαν σκλάβοι στην Γερμανία.

"Κορυφαία" κυβερνητικά στελέχη, με αιχμή τον "αριστερό" Θεόδωρο Πάγκαλο, αντέδρασαν κατευθείαν και έπειτα από σκληρά παζάρια με τα γεράκια της τρόικας κατάφεραν να αποτραπεί αυτή η εξέλιξη και τελικά συμφώνησαν ώστε ναι μεν να πουληθεί το 40% του πληθυσμού αλλά τουλάχιστον οι σκλάβοι να παραμείνουν αλυσοδεμένοι μέσα στην ελληνική επικράτεια.

Στα πρόσωπα της κυβέρνησης φάνηκαν για πρώτη φορά κάποια χαμόγελα αφού η εξέλιξη αυτή αξιολογήθηκε αρκετά θετικά. Ο πρωθυπουργός δήλωσε : "κερδίσαμε μια μεγάλη μάχη αλλα όχι τον πόλεμο, ευχαριστούμε τον λαό και να γνωρίζετε ότι οι κόποι σας δεν πάνε χαμένοι" ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση δια μέσου του εκπροσώπου τύπου της τόνισε οτι: "η πώληση έχει καθυστερήσει και υπεύθυνη για αυτό είναι η κυβέρνηση".

Τα κόμματα τις αριστεράς δήλωσαν δια βήματος της βουλής οτι το ποσοστό αυτό είναι πάρα πολύ μεγάλο, άν και κρίνουν θετικό ότι κρατήθηκε το 60% του πλυθησμού και έτσι το ελληνικό κοινοβούλιο θα διατηρήσει το management.

Όπως καταλάβατε για μία ακόμα φορά "η δημοκρατία δεν έχει αδιεξοδα"

3 σχόλια:

Μαριανα είπε...

Tom να πω την αλήθεια δεν έπιασα τον συγκεκριμένο "μηχανισμό στήριξης". Ξέρω όμως ότι κάποια χιλιόμετρα έξω από τη πόλη μου μαζεύονται άνθρωποι σε ένα γιαπί και πληρώνονται για το τίποτα. Και αυτό δεν άλλαξε ούτε τώρα με την κρίση.

Tom Bobandil είπε...

Μαριανα ήθελα να δείξω τον τρόπο που μας δουλεύουν.

Λένε κάτι εντελώς τρελλό και στην συνέχεια λένε οτι διαπραγματεύτηκαν και δεν θα γίνει όπως το λεει η τροικα αλλά κάπως αλλιως. αυτό το αλλιώς όμως ενώ το παρουσιάζουν σαν νίκη είναι ουσιαστικά πάλι κάτι τραγικό. Είναι ένα επικοινωνιακό τρικ. Δες τι γινεται με την Δ.Ε.Η...

Tom Bobandil είπε...

Σου λένε θα σου πάρουν 10, τελικά σου παίρνουν 5 και νιώθεις και χαρούμενος...

Αυτό ήθελα να πω...

Δημοφιλείς αναρτήσεις