Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011

Όλοι στις απεργιακές κινητοποιήσεις τις ημέρες συζήτησης και ψήφισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στη Βουλή. ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ


Μέσα σε ενάμιση χρόνο κυβέρνηση-ΔΝΤ-ΕΕ έχουν διαλύσει δικαιώματα δεκαετιών. Ότι δεν κατάφεραν οι προηγούμενες κυβερνήσεις το κατάφερε το ΠΑΣΟΚ με το μνημόνιο και την τρόικα. Και έπεται συνέχεια με το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που πρόκειται να θυμίσει στον ελληνικό λαό σκηνές κατοχής.

Ο χώρος των μηχανικών δεν αποτελεί εξαίρεση καθώς έχει οδηγηθεί σε απελπιστική κατάσταση. Καλλικράτης, ν/σ για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, περαίωση, όλα στο όνομα του μνημονίου και της κρίσης έχουν καταφέρει τα εξής:

Ø την ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα

Ø την σημαντική μείωση των μισθών στον δημόσιο τομέα καθώς και την απορύθμιση του

Ø την αύξηση της ανεργίας στον κλάδο

Ø την υπονόμευση του δικαιώματος στην κοινωνική ασφάλιση

Ø την φορολογική ληστεία

Μπροστά σε αυτή την κανιβαλική επίθεση δεν μας αντιστοιχεί ο ρόλος που αναλαμβάνει η διοίκηση του ΤΕΕ, ρόλο παρατηρητή (στην καλύτερη των περιπτώσεων) ή ρόλο συνεργάτη στο τσάκισμα των δικαιωμάτων μας.

Εμείς οι μηχανικοί θέλουμε να διεκδικήσουμε με αγωνιστικό τρόπο την αξιοπρέπεια, τη δουλειά, την κοινωνική ασφάλιση, ως εργαζόμενοι που αξιοποιούν την επιστημονική τους γνώση για λογαριασμό της κοινωνίας και όχι του κέρδους. Γι’ αυτό και δεν είμαστε απλώς αγανακτισμένοι αλλά και μαχόμενοι.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να διαλέξουν την αγωνιστική διέξοδο, στον πόλεμο που κηρύχτηκε ενάντια στην εργασία και τα δικαιώματα μας. Την στιγμή που χιλιάδες κόσμου πλημμυρίζουν τις πλατείες οι μηχανικοί πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα στο συλλογικό αγώνα ή την υποταγή.

Όλοι στις απεργιακές κινητοποιήσεις τις ημέρες συζήτησης και ψήφισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στη Βουλή.

ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

Live from the basement - Radiohead

Κυριακή, 19 Ιουνίου 2011

Δημοφιλείς αναρτήσεις