Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Youth makes the revolution...





Φωτογραφίες από Chania Street Party vol.6... οι υπόλοιπες εδώ...

Οι κούφιοι άνθρωποι...



Στις πέντε το πρωί
Μεταξύ ιδέας και πραγματικότητας
Μεταξύ κίνησης και δράσης
Πέφτει η Σκιά
Διότι δικό σου είναι το Βασίλειο
Μεταξύ αντίληψης και δημιουργίας
Μεταξύ κίνησης και απάντησης
Πέφτει η Σκιά
Η ζωή σου είναι πολύ μακριά
Μεταξύ πόθου και σπασμού
Μεταξύ δύναμης και ύπαρξης
Μεταξύ ουσίας και πτώσης
Πέφτει η Σκιά
Διότι δικό σου είναι το Βασίλειο
Διότι δική σου είναι
η ζωή
είναι
διότι δική σου είναι η
Αυτός είναι ο τρόπος που τελειώνει ο κόσμος
Αυτός είναι ο τρόπος που τελειώνει ο κόσμος
Αυτός είναι ο τρόπος που τελειώνει ο κόσμος
Όχι μ' ένα πάταγο αλλά μ' ένα λυγμό




Ε ΤΟΝ MORELLO...

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Και για επάγγελμα τους δηλώνουν ο σώζων λαούς...

Η Art Resistance, όπως επανειλημμένα έχει τονισθεί , είναι μία πρωτοβουλία καλλιτεχνών που συγκροτήθηκε αυθόρμητα με σκοπό την αλληλεγγύη στον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας ενάντια στον ΧΥΤΑ Οβριοκάστρου.


Απόρροια των συνελεύσεων της ομάδα ήταν η δημιουργία, η διοργάνωση ενός τριημέρου Φεστιβάλ Πολιτισμού κι Αντίστασης στην Κερατέα, πάνω στα μπλόκα, με τη συμμετοχή καλλιτεχνών που ήρθαν με ανοιχτό κάλεσμα. Οι αρχές στις οποίες συμφωνήσαμε να δράσουμε είναι η αυτοοργάνωση και ο ακηδεμόνευτος πολιτικός χαρακτήρας (λαϊκιστή χωρίς καπέλωμα).

Η Art Resistance συμφώνησε από κοινού με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα κατά του ΧΥΤΑ Κερατέας, που αγκάλιασε το εγχείρημα, ότι ακριβώς αυτό το χαρακτήρα θα έχει το Φεστιβάλ.

Παρ' όλα αυτά, κάποιοι εκτός διοργάνωσης και σύμφωνα με πληροφορίες μας η δημοτική αρχή Λαυρεωτικής, η οποία δεν εμπλέκεται στη διοργάνωση του Φεστιβάλ, προχώρησε στην πρόσκληση - πολιτική ομιλία του ιδρυτή του κινήματος ΣΠΙΘΑ Μίκη Θεοδωράκη.

Εμείς σαν ART RESISTANCE διαφωνούμε κάθετα και διαχωρίζουμε τη θέση μας και δηλώνουμε ότι, ενώ η συνείδηση μας μας υπαγορεύει να διακόψουμε το Φεστιβάλ και να αποσύρουμε τα έργα μας, εμείς αποφασίσαμε ότι δεν θα αφήσουμε καμμία προβοκάτσια ή πολιτική σκοπιμότητα να διασπάσει όλη αυτή την πρωτοφανή συσπείρωση προερχόμενων από διαφορετικές καλλιτεχνικές και πολιτικές κατευθύνσεις δημιουργών, για ένα κοινό σκοπό, που είναι η δικαίωση του αγώνα των κατοίκων της Κερατέας.

Η ανακοίνωση από εδώ...


Για μέλλον πουλάς,
αυτά που πουλιόντουσαν χθες...

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ...


Το βράδυ της Τετάρτης 6 Απριλίου κλείνουμε την τηλεόραση, στα δελτία των 8 και των 9, και ανοίγουμε το Ιντερνετ. Από τη διεύθυνση xreokratia.gr και debtocracy.gr, από τις 20:00 και μετά θα είναι διαθέσιμο το πρώτο ελληνικό ντοκιμαντέρ που στηρίχθηκε αποκλειστικά στην οικονομική ενίσχυση των θεατών και το οποίο θα διατίθεται χωρίς δικαιώματα χρήσης και αναμετάδωσης.


Τον Άρη Χατζηστεφάνου τον είδα σε μια συζήτηση στο αντιπολεμικό διήμερο στα Χανιά. Ένας άνθρωπος απλός που ήξερε να μιλάει και ήξερε τι έλεγε. είχε σιγουριά και δεν έκανε το κλασσικό "ε...ε..." που κάνει όποιος δεν ξέρει πως να εκφράσει αυτά που θέλει να πει ή δεν ξέρει τι ακριβώς θέλει να πει.

Τέτοιοι άνθρωποι μου τραβάνε την προσοχή μάλλον γιατί ούτε εγώ ξέρω να μιλάω σωστά και έτσι εκτιμώ όποιον μπορεί να το κάνει. Βέβαια ο Γιώργος έγινε πρωθυπουργός και δεν ξέρει να μιλάει. Άρα μάλλον οι υπόλοιποι Έλληνες δεν πρέπει να πολυεκτιμούν οτι κάποιος ξέρει να μιλάει και ξέρει τι θέλει να πει.

Τελικά έμαθα οτι ο Άρης απολύθηκε από τον ΣΚΑΙ γιατί έκανε κάτι που δεν χρειάζεται να έχεις κάποια φοβερή ικανότητα στην ομιλία. Είπε ΟΧΙ όταν του ζήτησαν μείωση μισθού και υπερασπίστηκε τις συλλογικές συμβάσεις. Η επιστολή του εδώ.


Δημοφιλείς αναρτήσεις